Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Προχωρήστε στον αγώνα για να ελευθερώσετε τον Julian Assange!


2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Roger Waters πραγματοποιεί συναυλία !!!!



Στις 6:00 μ.μ. στο Λονδίνο σήμερα, ένα κρίσιμο γεγονός καλείται από τον μπασίστα, τραγουδιστή και τραγουδοποιό Roger Waters και τον δημοσιογράφο John Pilger να ζητήσουν ελευθερία για τον εκδότη και δημοσιογράφο της WikiLeaks Julian Assange. Η Waters θα πραγματοποιήσει συναυλία μπροστά από το γραφείο του Βρετανού Υπουργού Εσωτερικών Priti Patel στην οδό Marsham 2 και ο Pilger θα δώσει παρατηρήσεις.
Τόσο το Waters όσο και ο Pilger είναι άνδρες με μεγάλη αρχή που αγωνίστηκαν - Waters ως καλλιτέχνης και Pilger ως θαρραλέος δημοσιογράφος - για να κρατήσουν ζωντανό τον αγώνα για την απελευθέρωση του Assange. Αυτός ο αγώνας, ωστόσο, πρέπει να προωθηθεί μέσω της κινητοποίησης των εργαζομένων και της νεολαίας σε διεθνές επίπεδο για να σταματήσει η έκδοση του Assange στις ΗΠΑ, να εξασφαλιστεί η ασφαλής του επιστροφή στην Αυστραλία και να εξασφαλιστεί η ελευθερία του.

Η κατάσταση είναι επείγουσα. Ο Assange έχει διασωθεί στη φημισμένη φυλακή Belmarsh της Βρετανίας για σχεδόν μισό χρόνο και η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Pilger ανέφερε, αφού μίλησε με τον Assange: "Τα ψυχολογικά βασανιστήρια του είναι αμείωτα. Παραμένει απομονωμένος στη μικρή κυψέλη του, συνήθως 23 ώρες την ημέρα, αρνήθηκε την κατάλληλη άσκηση. Έχει χάσει περισσότερο βάρος. Παρόλο που οι «εγκεκριμένες» τηλεφωνικές κλήσεις προς τους γονείς του εξακολουθούν να μην είναι δυνατές. Βρετανία 2019. "
Όπως σημειώνει ο Pilger, οι συνθήκες παρατεταμένης απομόνωσης υπό την οποία κρατείται το Assange μπορούν να περιγραφούν μόνο ως βασανιστήρια. Του στερείται η δυνατότητα να προετοιμαστεί για τη νομική του υπόθεση, να επικοινωνήσει τακτικά με τους δικηγόρους του και να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο.
Το χθεσινό δικαστήριο του Φεβρουαρίου για τη διαδικασία έκδοσης του Assange στις ΗΠΑ πλησιάζει γρήγορα. Αν μεταφερθεί στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Assange αντιμετωπίζει μια δίκη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή 175 ετών στη φυλακή - ή και χειρότερα.
Ο whistleblower Chelsea Manning, εν τω μεταξύ, παραμένει φυλακισμένος σε μια φυλακή στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Έχει φυλακιστεί για περισσότερες από 170 ημέρες και μπορεί να παραμείνει πίσω από τα μπαρ για ένα ακόμη έτος ή περισσότερο. Το υποτιθέμενο έγκλημά της; Αρνούμενος να καταθέσει ενώπιον μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής που εξετάζει περαιτέρω κατηγορίες στην κυβερνητική vendetta εναντίον του Assange. Το Manning αντιμετωπίζει επίσης χρηματικές ποινές που θα μπορούσαν να φτάσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια.
Η δίωξη του Assange και του Manning είναι η αιχμή του δόρατος μιας μαζικής επίθεσης κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό συμβαίνει ενάντια στο φως της αναζωπύρωσης του φασισμού και στην παρακμή των κυβερνώντων ελίτ διεθνώς προς αυταρχικές μορφές κυριαρχίας.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μόλις την περασμένη εβδομάδα, άκρως δικαιολογημένος, ανακοίνωσε την πρόοδο του Κοινοβουλίου , μια ιστορική επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο της "Operation Yellowhammer", η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ανταποκριθεί στην "δημόσια διαταραχή" που παράγεται από τα μέτρα λιτότητας μετά τη Brexit μέσω της ανάπτυξης δεκάδων χιλιάδων αστυνομικών δυνάμεων και στρατευμάτων.
Στη Γερμανία, η κυβέρνηση συνασπισμού καλλιέργησε τη φασιστική εναλλακτική λύση για τη Γερμανία, ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (Verfassungsschutz) της κυβέρνησης στοχεύει στο γερμανικό κόμμα Σοσιαλιστικής Ισότητας (SGP) ως οργάνωση «αριστερών εξτρεμιστών», την παρατήρηση, την αντίθεσή του στον καπιταλισμό και την έκθεση της άκρης της άκρας-δεξιάς.
Στην Ινδία, η άκρα δεξιά κυβέρνηση BJP επέβαλε κατάσταση πολιορκίας σε δεκατρία εκατομμύρια ανθρώπους στο Τζάμμου και Κασμίρ τον περασμένο μήνα, εφαρμόζοντας ένα έκτακτο καθεστώς καταστολής και συλλογικής τιμωρίας. Στην Κίνα, το σταλινικό καθεστώς, το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρικής ελίτ και των υπερ-πλούσιων, στέλνει αστυνομία για να επιτεθεί βίαια στους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.
Και στις ΗΠΑ, η διοίκηση Trump νομοθετεί ολοένα και περισσότερο με "εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης" στην κακή του δίωξη μεταναστών και προσφύγων.
Η προσπάθεια σιωπής του Assange και του Manning θεωρείται επίσης ένα κρίσιμο βήμα για την προετοιμασία του πολέμου. Οι κυβερνώντες ελίτ προετοιμάζουν τις φρικαλεότητες ακόμη πιο φοβερές από εκείνες που αποκάλυψε η WikiLeaks και είναι αποφασισμένες να εκφοβίσουν την αντιπολίτευση και να επιβάλουν λογοκρισία σε εκείνους που επιδιώκουν να εκθέσουν την κυβερνητική εγκληματικότητα.
Η τύχη του Assange και του Manning έχει σκοπό να αποτελέσει παράδειγμα και απειλή. Είναι θύματα μιας τερατώδους εγκληματικής συνωμοσίας, στην οποία συμμετέχουν οι ισχυρότερες κυβερνήσεις στον κόσμο, οι υπηρεσίες πληροφοριών και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης.
Η συνωμοσία εκτείνεται από το δικαστικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προεδρεύει των διαδικασιών δικαστηρίου καγκουρό, στο Εργατικό Κόμμα και τον ηγέτη του, Jeremy Corbyn, ο οποίος διατήρησε πλήρη σιωπή σχετικά με τη μοίρα του Assange από τότε που οι ΗΠΑ εξέδωσαν κατηγορίες δυνάμει του νόμου περί κατασκοπείας. Περιλαμβάνει την κυβέρνηση στην Αυστραλία, όπου ο Άσανγκεν είναι πολίτης, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια να επιστρέψει ασφαλώς στο σπίτι του Ασάνγκεν.
Αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης της Trump έχει καταθέσει κατηγορίες εναντίον του Assange, οι δημοκράτες έχουν προωθήσει την εκστρατεία εναντίον του. Η κακομεταχείριση των Assange και WikiLeaks βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιδραστικής αντι-Ρωσικής εκστρατείας των Δημοκρατικών, με στόχο να πιέσει το Trump να επιδιώξει μια πιο επιθετική στρατιωτική πολιτική εναντίον της Ρωσίας.
Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα οι New York Times, η Washington Post και άλλες δημοσιεύσεις που συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα, είναι πλήρεις συνεργάτες σε αυτή τη συνωμοσία. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία λειτουργούν ως ακροάσεις για τις υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συκοφαντούν και να κακοποιήσουν τον Assange.
Μετά από αρχικές ανησυχητικές δηλώσεις ανησυχίας σχετικά με τις συνέπειες της χρέωσης του Assange βάσει του νόμου περί κατασκοπείας τον Μάιο, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης απλά σταμάτησαν να αναφέρουν τις σημαντικότερες πολιτικές διώξεις του αιώνα. Οι Times δεν δημοσίευσαν ούτε ένα άρθρο σχετικά με τον Manning ούτε τον Assange από τον Ιούνιο.
Μια ιδιαίτερα εξέχουσα θέση στην πλατφόρμα της ντροπής πρέπει να επιφυλαχθεί για τις οργανώσεις της εύπορης μεσαίας τάξης, οι οποίες στηρίζονται ως "αριστερά", αλλά λειτουργούν ως βοηθητικά όπλα των κυβερνώντων ελίτ. Οι Δημοκρατικοί Σοσιαλιστές της Αμερικής στις ΗΠΑ, μια ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξαν σιωπηρά τη δίωξη του Assange, χωρίς να διατυπώσουν δηλώσεις εναντίον του κατηγορητηρίου.
Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη του Assange δείχνουν την ισχυρή κοινωνική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει την ελευθερία του Assange και του Manning. Η ακραία αύξηση της κοινωνικής ανισότητας και η επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων παρήγαγαν μαζικές διαδηλώσεις, από το Πουέρτο Ρίκο και το Χονγκ Κονγκ, με σημαντικά ποσοστά του πληθυσμού.
Μετά από δεκαετίες της καταστολής του, ο ταξικός αγώνας αρχίζει να επανεμφανίζεται σε παγκόσμια κλίμακα. Οι απεργίες τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν μεταξύ των εργαζομένων στις επικοινωνίες στις ΗΠΑ, των αυτοκινητιστών στην Ινδία, των εργαζομένων στη νήσο στη Βολιβία και των νοσοκομειακών εργαζομένων στη Γαλλία. Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ στις Ford, GM και Chrysler περάτωσαν την περασμένη εβδομάδα απεργιακές ψήφοι εξουσίας που αποκαλύπτουν αποφασιστικότητα να πολεμήσουν.
Και μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων έχει μεγαλώσει γνωρίζοντας τίποτε άλλο παρά οικονομική ανασφάλεια, χρέος και πόλεμο.
Μεταξύ των εργαζομένων και της νεολαίας, υπάρχει τεράστια υποστήριξη και συμπάθεια για τον Assange και τον Manning. Οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεζόμενοι σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν, παρά την εκστρατεία ψεύδους και προπαγάνδας, ότι αυτά τα θαρραλέα άτομα βρίσκονται στη φυλακή επειδή εκτίμησαν την αλήθεια, διότι αποκάλυψαν τα εγκλήματα της άρχουσας τάξης για να δει ο κόσμος.
Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια αντίφαση μεταξύ αυτής της λανθάνουσας υποστήριξης του Assange και του Manning και της απουσίας ενός οργανωμένου μαζικού κινήματος που απαιτεί και αγωνίζεται για την ελευθερία του. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος αποτελεί επείγον καθήκον.
Η υπεράσπιση αυτών των πολεμιστών κατηγορίας πρέπει να ληφθεί στην εργατική τάξη. Πρέπει να συνδεθεί με την αντίθεση στην επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ανάπτυξη του φασισμού, στον πόλεμο και στους κοινωνικούς αγώνες της διεθνούς εργατικής τάξης κατά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ανισότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου