Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ


Ο αριστερός πατριωτικός λόγος για να παραμείνει πάντα επίκαιρος και να υπερασπιστεί τον καμιά φορά εθνικιστικό λόγο του χρησιμοποιεί δύο γραμμές :
Από την μία καταγγέλει τον εθνικισμό των γειτόνων και ότι το πρόβλημα δεν είναι το όνομα αλλά ο δήθεν εθνικιστικός αλυτρωτισμός των Σκοπίων και από την άλλη εμποδίζει την ονομασία και επιχειρεί εκείνη να καθορίσει την δύναμη της που απορρέει από την ισχύ της συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ εφαρμόζοντας επιθετική στάση απέναντι στα Σκόπια.
Η γειτονική χώρα δεν προβαίνει σε καμία εδαφική διεκδίκηση ούτε είναι η μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη στα Βαλκάνια απεναντίας είναι το πιόνι και το θύμα στην περιοχή των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με πρόσχημα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άλλωστε στην ίδια θέση είναι και η Ελλάδα ή μήπως η Ελλάδα έγινε ξαφνικά αντί-ιμπεριαλιστική χώρα και δεν το γνωρίζουμε.Οι δύο γειτονικοί λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν η κρίση είναι παγκόσμια στα θεμέλια του καπιταλιστικού συστήματος.Ασφαλώς και η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο .Αντιθέτως οι λαοί κινδυνεύουν από την επιθετικότητα των αστικών τάξεων .
Η πατριωτική αριστερά χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο αφήγημα : όταν κινδυνεύει η Ελλάδα γίνεται υποτακτική χώρα εξαρτημένη και θύμα ιμπεριαλισμού αντίθετα όταν η Ελλάδα προκαλεί η αστική τάξη γίνεται επικίνδυνη ισχυρή και ιμπεριαλιστική.
Το γνωστό διαίρε και βασίλευε που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.
Κάποτε ο Τσέ είχε πεί patrια o muerte πατρίδα ή θάνατος ασφαλώς και εννοούσε αντίσταση στον καπιταλισμό μέχρι το τέλος.
Ο Πατριωτισμός ήταν πάντα απέναντι στον Ιμπεριαλισμό πάντα οι δρόμοι τους ήταν αντίθετοι.
Το ΕΑΜ αντλούσε την δύναμη του πάντα από τα φτωχά εργατικά στρώματα και τους καταπιεσμένους καλούσε όλο τον λαό να αντισταθεί απέναντι στον εχθρό κάτι που η αστική τάξη δεν έκανε .
Η ηγεσία του ΚΚ για να παραμείνει εντός της πατριωτικής πολιτικής δέχθηκε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας γιά να μήν αιματοκυλιστεί ο λαός τελικά με την συμφωνία της Βάρκιζας και σφαγιάστηκε και αιματοκυλίστηκε.
Βλέπετε η πολιτική των δημοκρατικών δυνάμεων της και η μετάβαση στην δημοκρατική ομαλότητα μέσω κοινοβουλευτισμού πάντα προσέλκυε .
Η ΕΣΣΔ έδωσε ώθηση στα ΚΚ στον εθνικό δρόμο πρός τον σοσιαλισμό και ταυτόχρονα και στην Δημοκρατία μέσω κοινοβουλευτισμού.
Το περιβόητο '89 μάς προειδοποίησε για την πατριωτική στροφή πρός την σοσιαλδημοκρατία και πάλι εδώ η πατριωτική πολιτική για ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων. Με την Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες και τον βαθύ και άκρατο πατριωτικό και σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ που ήρθε να αποδείξει την κρίση του καθεστώτος της ξένης εξάρτησης από ΗΠΑ ΝΑΤΟ και μεγάλες δυνάμεις.
Η Αντικαπιταλιστική αριστερά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανοίξει δρόμο μέσα στην κρίση υπερασπίζοντας τα εργατικά συμφέροντα με ρήξη και ανατροπή στα μεγάλα σχέδια ΕΕ ΗΠΑ με αλληλεγγύη ειρήνη και φιλία όλων των λαών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου