Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Χαιρετισμός Φαντάρου σε χιλιάδες νέους στο Φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ



Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ που διεξάγονται στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας ήταν ο αγωνιστικός χαιρετισμός φαντάρου σε χιλιάδες νέους την Παρασκευή 2/6/2019. Θυμίζουμε:
Σας μιλάω εκ μέρους των αγωνιζόμενων φαντάρων. 
Οι φαντάροι έχουμε δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικούμε. 
Μέσα στον στρατό υπάρχει αντίσταση ενάντια στο καψώνι, την προσβολή και την αθλιότητα.
Λέμε όχι στον φασισμό-ρατσισμό και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 
Δίπλα στους φαντάρους βρίσκεται πάντα το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Αγωνίζεσθε σαν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι και ο αγώνας συνεχίζεται και στον στρατό.
Δεν πολεμάμε/ Δεν καταστέλλουμε 
για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ, της ΗΠΑ, της ΕΕ και για τους εφοπλιστές. Αντίθετα αγωνιζόμαστε ενάντια τους.
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Τούρκους φαντάρους. 
Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, Συρίας, Βενεζουέλας και Λιβύης.
Ζήτω η Ειρήνη και η φιλία των λαών. 
Ζήτω οι ελεύθεροι φαντάροι.



Τι είναι και γιατί Παλεύει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τα τελευταία χρόνια η σκιά του πολέμου απλώνεται εντονότερη από ποτέ στην Ελλάδα και τη γειτονιά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Από τον πόλεμο στη Συρία, μέχρι τη διαμάχη για τα πετρέλαια σε Κύπρο και Αιγαίο, το ελληνικό κράτος είναι πανταχού παρών, απαιτώντας ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, ο ρόλος του ενισχύθηκε με πολλούς τρόπους, διεκδικώντας ακόμη ισχυρότερη θέση στη νέα μοιρασιά που συντελείται από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές – ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, το ελληνικό κράτος ανέλαβε ρόλο «προστάτη», διασφαλίζοντας και διευρύνοντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία να αναλαμβάνει τον «σερίφη» του εναέριου χώρου της γείτονος.Ο αντιδραστικός άξονας «Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ» προωθεί τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου από κοινού με τα συμφέροντα ΝΑΤΟ και ΕΕ, χωρίς να έχει τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό να βάλει πλάτες στα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Ο χορός των πολεμικών εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας καλά κρατεί, με τον λαό να είναι αυτός που καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό από το υστέρημά του.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, στο εσωτερικό της χώρας ο Στρατός προπονείται σε ασκήσεις καταστολής πλήθους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το Δεκέμβρη του 08 και τις φωνές για επέμβαση του στρατού, ούτε η εμπειρία της Γαλλίας όπου πάλι επιχειρήθηκε ο στρατός να αναλάβει την καταστολή των «κίτρινων γιλέκων» είναι μακρινή. Όλα αυτά πλαισιώνουν ενώ ο Πόλεμος κατά των Προσφύγων οξύνεται.
Η καθημερινότητα που βιώνει ο φαντάρος και η στρατευμένη νεολαία, η οποία συχνά φαίνεται να είναι ασφυκτική. Ο οικονομικός στραγγαλισμός των 8,60 ευρώ το μήνα παραλύει κάθε δυνατότητα του νέου φαντάρου να δραπετεύσει από τη θητεία που του επιβλήθηκε. Τα καψόνια, παρά το ότι έχουν απαγορευτεί, ακόμη υπάρχουν, όπως και τα εθνικιστικά συνθήματα. Ο ακροδεξιός, ρατσιστικός, φασιστικός και σεξιστικός λόγος από τους αξιωματικούς και τους ΕΠ.ΟΠ. προς τους φαντάρους είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Πρόσφατα μάλιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις όπως της Σάμου, που Ναζί στρατιωτικοί προπαγάνδιζαν τη Χρυσή Αυγή σε χωριά και της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού όπου ένα ολόκληρο γραφείο είχε μετατραπεί σε αποθήκη προπαγανδιστικού υλικού της εγκληματικής οργάνωσης . ΝΑΖΙ δρουν στην Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου.
Για όλα αυτά όμως υπάρχει και παρεμβαίνει στη στρατευμένη νεολαία το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος! Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει δικαιώματα που κανένας καραβανάς δεν μπορεί να του τα αφαιρέσει! Είναι άνθρωπος με άποψη και συνείδηση που δεν διστάζει να βγει μπροστά και να καταγγείλει τα κακώς κείμενα, να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται αυτός και οι συνάδελφοι φαντάροι, να υψώσει τείχος προστασίας σε φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές απειλές.
Χάρη στο Δίκτυο Σπάρτακος και στο Κίνημα των Φαντάρων η θητεία της νεολαίας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Από τις συνθήκες υγιεινής, το φαγητό, το ζεστό νερό, τις δωρεάν μετακινήσεις, μέχρι την αντιμετώπιση φασιστικών πρακτικών και απειλών. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν και η διεύρυνση του κινήματος μέσα στο στρατό είναι πιο αναγκαία από ποτέ! Απέναντι στο δόγμα καταστολής στρατού και κράτους εναντίον του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή του ελληνικού λαού, και εναντίον του εξωτερικού εχθρού, δηλαδή των προσφύγων και των μεταναστών, και τους πολεμικούς τους ανταγωνισμούς, προτάσσουμε την ταξική πάλη, τον διεθνισμό, την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών. Μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η νεολαία δεν θυσιάζεται στον Ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για ΑΟΖ και Ενεργειακά κοιτάσματα, δεν θα γίνει κρέας στις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις, για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Καλούμε κάθε νέο φαντάρο να πει όχι στα καλέσματα για την ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου). Δεν μετατρεπόμαστε σε μισθοφόρους για τα κέρδη τους!
Καλούμε κάθε νέο που πρόκειται να στρατευθεί να έρθει σε επαφή με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Απέναντι σε κάθε ρητορική ρατσιστικού, εθνικιστικού και φασιστικού μίσους, την πολεμική – κατασταλτική προετοιμασία του ελληνικού κράτους, παλεύουμε για κίνημα μαζικό, μέσα και έξω από το στρατό!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ
ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Έλληνες και Τούρκοι Φαντάροι είναι του λαού Παιδιά
Δεν σκοτώνουμε-Δεν σκοτωνόμαστε για τα συμφέροντα
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου