Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

H άνοδος της ακροδεξιάς




Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι εκλογικές επιτυχίες των ακροδεξιών όποιες και αν είναι αυτές σίγουρα θα σπρώξουν και θα παρασύρουν και τους ευρωπαικούς θεσμούς δεξιότερα της δεξιάς.Ο ρατσισμός κι ο φασισμός είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ.
Η άνοδος των φασιστών όμως δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης, νομιμοποιούνται και αποκτούν δύναμη χωρίς να χρειάζονται τις εκλογές. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια με τους πνιγμούς στη Μεσόγειο με την ρατσιστική συμφωνία με τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κτλ κτλ. Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε πολλές μάχες η μάχη όμως ενάντια στο φασισμό τον ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι και μάχη όλης της κοινωνίας. Να ανοίξουμε τα σύνορα και να σταματήσουμε τα εγκλήματα που οι κυβερνήσεις της ΕΕ είναι υπεύθυνες .Όσο τα συστημικά ευρωπαικά κόμματα υιοθετούν την ατζέντα της ακροδεξιάς και της ΕΕ τόσο σφίγγουν και την θηλιά στον λαιμό τους.
Χρειαζόματε ενιαίο μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά  και στους φασίστες  βέβαια αυτό δεν σημαίνει και συνεργασία με κάθε λογής φιλελεύθερο  στο όνομα της  τάξης ή στην μάχη κατά του λαικισμού ούτε βέβαια θα βάλουμε στο ίδιο σακί την αριστερά με τους αριστερούς πατριώτες και το εθνικό στοιχείο με στόχο την μάχη για την εξασφάλιση της εθνικής ενότητας .Έχουμε υπχρέωση και πρέπει να αναδείξουμε την σαπίλα του φασισμού. Η μάχη ενάντια στους φασίστες είναι και μάχη όλης της κοινωνίας .Έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε να πιστέψουν ότι για την φτώχεια και την καταπίεση φταίνε οι φτωχότεροι και οι κατατρεγμένοι .Ο φασισμός είναι απειλή για τα δικαιώματα και τις ζωές όλων μας. Ο φασισμός σαν κανονικό παιδί του καπιταλισμού γιγαντώνει μέσα από την προβολή και την πολιτική της Ε.Ε. επιδιώκει να μεταφέρει πόρους  από τους αδύνατους στους δυνατούς και μέσα από την  πολιτική  της  απαλλοτριωτικής συσσώρευσης αρπάζει τον πλούτο από τα φτωχά και καταπιεσμένα στρώματα.
Στην Ελλάδα παρά την κρίση η άνοδος της  εγκληματικής οργάνωσης τα Χ.Α. δείχνει να σταματάει .Δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο στην μάχη εναντίον του φασισμού.Η αλληλεγγύη η ισότητα η ελευθερία  τα κοινωνικά δικαιώματα είναι λέξεις άγνωστες για τους φασίστες. Το αντιφασιστικό κίνημα όπου χρειάστηκε έδωσε την απάντηση του  ήταν πολύ μεγάλη και καθοριστική η συμβολή του όχι μόνο στα αντιφασιστικά φεστιβάλ  στις πορείες και στις συγκεντρώσεις αλλά έχει πρωτοστατήσει στο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής έχει πραγματικά προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην περιβόητη δίκη Π.φύσσα όλα αυτά τα χρόνια.

¨Ο φασισμός δεν εμπεριέχει καμιά ιδεολογία .Η μόνη θεραπεία είναι η παιδεία  η αληθινή παιδεία¨  Μάνος Χατζιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου