Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ



Αν τα εργατικά συνδικάτα είναι μια φορά απαραίτητα για την αψιμαχίες ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία τόσο μεγαλύτερη σημασία έχουν σαν οργανωμένα κέντρα για την κατάργηση αυτού του ίδιου του συστήματος της μισθωτής εργασίας και της κυριαρχίας του κεφαλαίου
                                                                                                                 Κ. ΜΑΡΞ  Α ΔΙΕΘΝΗΣ 1866
Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων η ανάπτυξη η αξιολόγηση η μέγιστη ανταποδοτικότητα η κομματική στήριξη η υποταγή είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία του υποταγμένου συνδικαλισμού. Απέναντι στις επιδιώξεις του κεφαλαίου η ταξική πτέρυγα και η ηρωικά μαχόμενη ανατρεπτική και ασυμβίβαστη αριστερά προτείνει μία άλλη γραμμή έναν άλλον δρόμο και ένα άλλο κέντρο αγώνα μακριά από συμβιβασμούς και υπομονομεύσεις .
Σήμερα υπάρχουν πολλές αιτίες που έφεραν το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτό το χάλι.Ο εκφυλισμός του συνδικαλιστικού μοντέλου που εδώ και χρόνια κυριάρχησε με μπροστάρηδες τούς χαμαιλέοντες της (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ) η εξάρτηση τους από το κεφάλαιο και η ταύτιση τους με την αστική οικονομία έπαιξαν και παίζουν τον πλέον καθοριστικό παράγοντα στην συγκρότηση της εργατικής τάξης ιδιαίτερα στην συνείδηση και στην κίνησης της.Πρόκειται για έναν αστικοποιημένο πλέον συνδικαλισμό. Η διαπάλη μεταξύ αυτών των δύο καθορίζει την αγωνιστικότητα και την έκβαση των αγώνων. Ιδιαίτερο ρόλο έπιαξε η χειραγώγηση των αστικών κομμάτων και ρεφορμιστικών δυνάμεων Αλλά το βασικό πρόβλημα ήταν είναι και παραμένει η αδυναμία της εργατικής τάξης να γίνει η κυρίαρχη τάξη στην πράξη με την τάση της χειραφέτησης.
Με ταξικά συνδικάτα που θα ενώνουν την τάξη και θα εμπνέουν τους εργαζομένους και ιδιαίτερα την νέα βάρδια του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να δοθεί η μάχη για αγωνιστικό ταξικό συνδικάτο με σαφείς διεκδικητικούς στόχους με μορφές οργάνωσης και εργατικής δημοκρατίας για όλους με απαντήσεις στα αίτιας της κρίσης με πολιτική ανεξαρτησία από το κράτος την εργοδοσία και λοιπούς μηχανισμούς εξουσίας με σεβασμό στις αποφάσεις των Γ.Σ. πλήρη οικονομική ανεξάρτησία με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους .
Αλλώστε η μάχη θα δοθεί για να υπάρξει συνδικάτο που να μπορεί να κάνει απεργία να έχει εργατικά δικαιώματα για να αλλάξει χέρια το συνδικαλιστικό κίνημα και από την αστικοποίηση να περάσουμε στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος.Σέ αυτά τα δύσκολα καθήκοντα αλλά πλέον αναγκαία θα κριθούν όλες οι αναγκαίες δυνάμεις αλλά ιδιαίτερα οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς που θα γίνει ο κινητήριος μοχλός και θα ανατρέψειτην πολιτική του κεφαλαίου και θα διεκδικήσει τον πλούτο που η ίδια η τάξη μας παράγει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου