Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Bασανιστήρια προσφύγων στον Έβρο.


Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018


ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Άγρια Βασανιστήρια προσφύγων από Παλαιστίνη-Υεμένη στον Έβρο: οι μπάτσοι διαψεύδουν χωρίς να ξέρουν τα γεγονότα!


Έβρος: “Έλληνες αστυνομικοί βασάνισαν αυτούς τους μετανάστες με μπαταρίες” 
Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πιο πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ, που γέμισε την ελληνική επικράτεια βάσεις για να βομβαρδίζουν τους λαούς, ενώ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε όλους τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους διεκδικώντας μερίδιο της πολεμικής λείας για το ελληνικό κεφάλαιο.

Είναι το Ελληνικό κράτος της Σταθερότητας και της Ασφάλειας.

Είναι οι Άξονες του Πολέμου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Είναι το Ελληνικό κράτος που πουλά όπλα στην Σαουδική Αραβία για να βομβαρδίζει στην Υεμένη, αλλά ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν πόλεμο και λιμό, για να υπερασπίσει την Ευρώπη Φρούριο.
Καταγγέλλεται στο διαδύκτιο:
Δείτε τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση
Μέσα από βασανιστήρια τα νιάτα της Παλαιστίνης, ειδικά τα νιάτα της γάζας που μεταναστεύουν από την Τουρκία στην Ελλάδα... ντροπή και ανάθεμα σε

Αυτές οι κυβερνήσεις που "διεκδικούν την ελευθερία και προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα..."

Δημοσίευμα στα τουρκικά ΜΜΕ για κακοποίηση μεταναστών από Έλληνες αστυνομικούς στον Έβρο. Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Edirne Haberleri και έγινε πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, δείχνει μια ομάδα γυμνών μεταναστών, με εμφανή σημάδια στο σώμα τους.

Η ιστοσελίδα Edirne Haberleri ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, ενώ λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.

“Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους” αναφέρεται στα σχετικά άρθρα. , που συνεχίζονται ως εξής: 

“Αργότερα οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία. Εκεί περιέγραψαν τα όσα βίωσαν στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών”. Αντιρρησίες Συνείδησης

Στα τουρκικά εδώ
Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, ενώ λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.




Και ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των αστυνομικών αρχών κάνοντας λόγο ότι τα τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν έκταση στο ανθελληνικό παραλήρημα....

Έχει σημασία να δούμε τις απαντήσεις που διατυπώνονται, όχι βεβαίως από τις επίσημες κρατικές αρχές, αλλά από συνδικαλιστές εκπροσώπους των Αστυνομικών.

Άγνοια πάντως δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: “Δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση”.
Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει ότι: “αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό “στημένο”, επισημαίνοντας πως “Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά”.
Το περιστατικό αυτό βίας δεν είναι το μοναδικό, αντίθετα πληθαίνουν οι καταγγελίες για την επιθετικότητα του ελληνικού κράτους εναντίον των προσφύγων-μεταναστών.
Άμεση ανάγκη παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος:
 Ενάντια στην Διεθνή του Πολέμου. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό. Να Διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΕ. Να διαλύσουμε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Δε δεχόμαστε τον Ενιαίο Χώρο του Πολέμου Ελλάδας Κύπρου. Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και οι Βρετανοί από την Κύπρο. 
 Πάλη κατά του πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ελληνικής-τουρκικής κυβέρνησης. Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές. Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμιά εμπλοκή του Στρατού. Αλληλεγγύη, Κοινός Αγώνας.
 Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ. 
Διεθνιστικές πρωτοβουλίες Συναδέλφωση των λαών και στόχο τον Αγώνα για Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Κοινωνική Απελευθέρωση. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Το δημοσίευμα που προκαλεί θύελλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου