Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ




            Ο μαχόμενος εθνικισμός της αντίδρασης και το πέρασμα του αντεπαναστατικού αστικού
            φιλελευθερισμού στον εθνικισμό και τέλος το δυνάμωμα των εθνικιστικών ταλαντεύσεων
            μέσα στους διάφορους εθνικούς σοσιαλδημοκράτες μας επιβάλλουν να δώσουμε προσοχή
                                                             στο εθνικό ζήτημα.

                                                                                                                           Β. Ι. ΛΕΝΙΝ

Πάγιο αίτημα της Ριζοσπαστικής αριστεράς παραμένει η πάλη για κοινωνική αλλαγή πρός μία σοσιαλιστική κατεύθυνση και βέβαια συνάμα με αυτό της εθνικής και λαικής κυριαρχίας.
Σήμερα στην παγκόσμια οικονομία υπάρχουν ισχυρά κέντρα εξουσίας οικονομικά κυρίως που επιβάλλονται στα αδύναμα κράτη με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο.
Στην Ελλάδα βιώνοντας 10 χρόνια κρίσης έχουμε πλέον συννειδητοποιήσει ότι πλέον σήμερα την οικονομική πολιτική την ασκούν πλέον οι θεσμοί οι τράπεζες ανήκουν κυρίως σε ξένα funds και οι κυβερνήσεις όλες μα όλες είναι ξενόδουλες και πειθήνια όργανα των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Πλέον η εγκαθίδρυση μόνιμου καθεστώτου αυταρχικού χαρακτήραμε την κατάλυση της εθνικής και λαικής κυριαρχίας είναι πλέον γεγονός.
Η αριστερή απάντηση σε όλα αυτά είναι η ανατροπή του καθεστώτος και η ενίσχυση της εργασίας εναντίον του κεφαλαίου.Ο πατριωτισμός της αριστεράς, βρισκόταν πάντα στα φτωχά λαικά στρώματα σε αυτούς που δεν δείλιασαν που σκοτώθηκαν και φυλακίστηκαν εναντίον κάθε επίδοξου κατακτητή ,χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να αποφευχθεί η παγίδα του εθνικισμού και να παραμείνει διεθνικιστικός αυτός ο πατριωτισμός.Αλλά χωρίς την ανάκτηση της εθνικής και λαικής κυριαρχίας το δικαίωμα του Ελληνικού λαού να αποφασίζει μόνος του φαντάζει όνειρο μακρινό.
Η ρήξη με αυτό που σήμερα η κυβέρνηση ονομάζει θεσμούς αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση  κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων την επαναφορά ΣΣΕ αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις συνδικαλιστικές και συνταγματικές ελευθερίες κοινωνική ασφάλιση κ.α.
Η άρχουσα τάξη ευννοεί το κλίμα εθνικισμού έχει συμφέροντα και ειδικό ρόλο να υπερασπίζεται και να καλλιεργεί αυτό το κλίμα.
Η αριστερά δεν μπορεί να συνυπάρξει με εθνικιστικές οργανώσεις, κομματίδια,μητροπολίτες ,και διάφορες τέτοιες απόψεις.Η καταπολέμηση εθνικού μίσους, ξενοφοβίας , ρατσισμού απαραίτητη προυπόθεση εδραίωσης αριστερού λόγου μέσα στην κοινωνία.Η επίκεψη Λαφαζάνη σε γνωστό χουντοκάναλο φανερώνει αυτήν την σύγχιση που επικρατεί σήμερα .
Αυτό που θα ΄λεγε κανείς ότι λείπει σήμερα είναι ένα ευρύτατο μέτωπο αντικαπιταλιστικό κυρίως με διάθεση να συγκρουστεί και να παλέψει ενάντια σε αυτήν την κανονικότητα και με τέτοιους όρους που να διασφαλίζουν δημοκρατία ειρήνη αυτοδιάθεση εθνική και λαική κυριαρχία και κοινωνική χειραφέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου