Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ...ΧΩΡΙΣ ΓΣΕΕ





"Oι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματα τους ,μπορούν και πρέπει να τους τιμωρήσουν στις επερχόμενες εκλογές" δηλώνει σε  ανακοίνωση του το ΚΚΕ δείχνοντας τις σκοπιμότητες της τακτικής του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ.
Τα τελευταία γεγονότα στη  ΓΣΕΕ φανερώνουν αυτήν ακριβώς την κρίση που διέρχεται εδώ και χρόνια η γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία της χώρας .Το τι ακριβώς είναι η ΓΣΕΕ είναι γνωστό. Οι ευθύνες της είναι βαθύτατα διαχρονικές τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα αυτά τα βιώνουν οι εργαζόμενοι .Έφτασαν στο σημείο να οργανώνουν απεργίες με εργοδοτικές οργανώσεις να δημιουργούν τις κοινωνικές συμμαχίες να αποδέχονται τους όρους και τις προυποθέσεις της αστικής οικονομίας και της ΕΕ. Στο δημοψήφισμα καλούσαν τους εργαζομένους να ψηφίσουν ΝΑΙ ευτυχώς όμως οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη. Οι οποίοι όμως ούτε υπέκυψαν και ούτε παρασύρθηκαν.
Περίεργη και αντιφατική και η στάση του ΠΑΜΕ  καλά έκαναν λοιπόν και ακύρωσαν στην πράξη τα νόθα συνέδρια Καλαμάτας και Ρόδου από την άλλη  άρχισε μια διαπραγμάτευση ώστε και στην διοίκηση  να συμμετέχουν αλλά και προσέφυγαν  στα αστικά δικαστήρια τα οποία με την σειρά τους όρισαν την ίδια ακριβώς διοίκηση .Ένα πυροτέχνημα που στην ουσία έσβησε νωρίς χωρίς καμιά συνέχεια απ ότι φαίνεται και χωρίς κανένα σχέδιο παρά μόνο προεκλογικές σκοπιμότητες.
Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με διορισμούς συνδικαλιστικών ηγεσιών από τα δικαστήρια αλλά μέσα στους χώρους δουλειάς στα συνδικάτα με γενικές συνελεύσεις και πάνω από όλα με την οργάνωση των εργαζομένων και με την σύνδεση των αγώνων του κινήματος με ένα διεκδικητικό πλαίσιο ικανό να ανταποκριθεί  στα σύγχρονα προβλήματα των εργαζομένων.
Με οργάνωση λοιπόν αλληλεγγύη και συντονισμό των εργαζομένων από τα κάτω κερδίζονται οι αγώνες και ανοίγει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου