Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΡΑΓΕ ;




Τελικά στο τέλος θα το πιστέψουμε και εμείς ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Λέσβο το βαρίδι για την οικονομία την ανάπτυξη τον τουρισμό είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

 Έχει αποδεχθεί ότι οι πολιτικές εγκλεισμού περιθωριοποίησης σε ανοιχτά κέντρα ή ακόμα και σε κλειστά οι επιτάξεις η ενίσχυση των μέτρων καταστολής και η βία οδηγούνε σε αδιέξοδα και σε αμηχανία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο  και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκονται σε σύγχυση προσπαθώντας να υλοποιήσουν την αυταρχική Ευρωπαϊκή πολιτική .Ιδιαίτερα ακόμα περισσότερο όταν ενεργοποιούνται ακροδεξιά αντανακλαστικά που παίρνουν την θέση των οργάνων της τάξης και αγανακτισμένων πολιτών που κουράστηκαν να είναι αλληλέγγυοι και άνθρωποι και είπαν να γίνουν κάτι άλλο, φόρεσαν τα κράνη και πήραν τα στειλιάρια  πετάξανε  την προβιά και έγιναν  λύκοι έτοιμοι να κατασπαράξουν τα πρόβατα …τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η ΕΕ συντηρεί και διατηρεί αυτήν την πολιτική και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όσον γίνεται πιο μακριά από τα σύνορα της και όταν μάλιστα γύρω από αυτά υπάρχει και θάλασσα .Άλλωστε και μόνο η εικόνα του ρακένδυτου πρόσφυγα με την οικογένεια του να περιφέρεται σε Ευρωπαικές πρωτεύουσες ενεργοποιεί αυτόματα τα αντανακλαστικά ενός Ευρωπαίου πολίτη απειλώντας την ασφάλεια του και την οικογενειακή του γαλήνη.

Από κοντά και τα ΜΜΕ προβάλλοντας αυτή την αντιπροσφυγική υστερία  καθημερινές εικόνες προσφύγων παραβατών  που εξεγείρονται και  επαναστατούν που σπάνε τις φυλακές τους για λίγες ανάσες ελευθερίας πνιγμένες στα χημικά των μονάδων καταστολής.

Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να παραδειγματιστεί και ότι δεν έμαθε από τα 10  χρόνια μνημονίων πρέπει να το ξαναεμπεδώσει πως  ο φασισμός και ο ρατσισμός ξαναγεννιέται. Ο ρατσισμός στοχεύει στην δημιουργία και στην κατασκευή δούλων υπανθρώπων που τους έχουν αφαιρεθεί όλα τα δικαιώματα τους. Ας θυμηθούμε για λίγο  την δεκαετία του 90 με τους Αλβανούς μετανάστες . Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ανήκουν στην εργατική τάξη  είναι τα εύκολα εξιλαστήρια θύματα εύκολα στοχοποιούνται   και δαιμονοποιούνται ειδικά όταν προκύπτει η ανάγκη να εφαρμοστεί η κανονικότητα ο νόμος και η τάξη αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε μερικά παραδείγματα: Μανωλάδα, Ειδομένη , Αμυγδαλέζες , Π Ράλλη , ΑΤ Ομονοίας ,εκκενώσεις προσφυγικών καταλήψεων .Όταν οι κυβερνήσεις στήνουν τέτοια παραδείγματα κανένας λόγος ασφαλώς δεν γίνεται  για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνικά δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν Υγεία , Παιδεία μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ας σταματήσουμε να πιπιλάμε  αυτήν την  καραμέλα του πρόσφυγα μπαμπούλα  η μόνη λύση να δοθούν  χαρτιά νόμιμα να ταξιδέψουν οι άνθρωποι αυτοί όπου θέλουνε ,να ανοίξουνε τα σύνορα ,να προχωρήσουνε οι διαδικασίες ασύλου ,να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ίσα  δικαιώματα και ελευθερίες για όλους αλλά και ένταξη των προσφύγων στις πόλεις και στα χωριά μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου