Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Αντιπολεμική Προκήρυξη της ομάδας Sylvia Rivera  


ΠΗΓΗ :  https://kokkini.org

Τα «εθνικά συμφέροντα» είναι μια παγίδα γκέι-μπάι-τρανς δεν έχουμε πατρίδα!
Τι κάνει ένας στρατιώτης στον πόλεμο; Η απάντηση του Μπρεχτ είναι πως φοβάται!
Φαντάζεστε στο ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου ποιος φοβάται περισσότερο; Σίγουρα ένας γκέι/μπάι/ασέξουαλ άνδρας έχει περισσότερες πιθανότητες να πέσει θύμα ομοφοβίας στο πεδίο των πολεμικών επιχειρήσεων ή στο θάλαμο των στρατιωτών, απ’ ό,τι στον τόπο κατοικίας του, ειδικά αν είναι και θηλυπρεπής ή όχι τόσο ματσοαρεννωπός όσο θα ήθελαν οι ανώτεροι και οι συστρατιώτες του.
Αλλά και μια τρανς γυναίκα, μέσα στην πάλη της να γίνει δεχτή στο πραγματικό της φύλο, αναγκάζεται κατά την επιστράτευση να επωμιστεί όχι απλά έναν οποιονδήποτε ανδρικό ρόλο, όπως έχει καθιερωθεί, αλλά τον χειρότερο και πιο επώδυνο από όλους τους ρόλους που μπορεί να έχει ένας άνδρας: αυτόν του στρατιώτη στο πεδίο της μάχης! Και φυσικά οι γκέι, οι μπάι, οι κουίρ, οι ασέξουαλ άνδρες, οι τρανς γυναίκες και οι στρέιτ θηλυπρεπείς άνδρες είμαστε υποψήφια θύματα βιασμού στο στρατώνα. Αν ο πόλεμος είναι μία φορά φρίκη για τους αρρενωπούς στρέιτ άνδρες, για τα λοατκια+ άτομα που οι κρατικοί θεσμοί λογαριάζουν για άνδρες, είναι 100 φορές πιο φρίκη. Χώρια τους βιασμούς μέσα στην αποκτήνωση που θα επικρατήσει στις πόλεις για τα άτομα που μεγάλο μέρος της κοινωνίας και οι κρατικοί θεσμοί λογαριάζουν για γυναίκες. Χώρια την παραπανίσια δουλειά που θα πέσει στις πλάτες των θηλυκοτήτων και αρρενωποτήτων που δε βρίσκονται στο μέτωπο, για να συνεχίσει το σύστημα να έχει την παραγωγή που χρειάζεται για τον πόλεμο. Αν θέλουμε να περιγράψουμε τον πόλεμο με έναν μικρό αριθμό από λέξεις οι «φρίκη», «τραγωδία» & «απανθρωπισμός» ίσως είναι οι πιο κατάλληλες αλλά και πάλι δεν είναι αρκετές.
Οι λοατκια+ άνθρωποι, όπως όλος ο καταπιεσμένος κόσμος σε Τουρκία και Ελλάδα, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Και δεν έχουμε τίποτε απολύτως να κερδίσουμε από τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων. Από τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι μόνοι που θα αποκομίσουν υπέρογκα κέρδη θα είναι οι κολοσσιαίου μεγέθους εταιρίες όπλων και πετρελαίου. Αλλά ο λογαριασμός έρχεται να πληρωθεί από εμάς τα εργαζόμενα άτομα. Και το οικονομικό είναι το μικρότερο τίμημα μπροστά στον όλεθρο του πολέμου.
Η ενθουσιώδης στήριξη του ελληνικού αστικού κράτους στον πολέμαρχο Χάφταρ δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον ελληνικό λαό. Πολύ περισσότερο που η ελληνική κυβέρνηση δήλωνε ανοιχτά πως σκοπεύει στηρίξει τον Χάφταρ με μάχιμες μονάδες του ελληνικού στρατού που θα εκστρατεύσουν στη Λιβύη ως δήθεν ειρηνευτικό σώμα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτή την πρόθεσή της ανοίγει κυριολεκτικά τις πύλες της Κόλασης με μόνο λογικό επακόλουθο την κατακόρυφη αύξηση της έντασης με την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο. Ο δρόμος για θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο ή ακόμη και για γενικευμένη πολεμική σύρραξη έχει στρωθεί.
Ήδη έχει ξεκινήσει το πάρτι με την ελληνικές και τουρκικές παραγγελίες στις εταιρίες όπλων: drones, οπλικά συστήματα και φρεγάτες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ήδη δρομολογεί την παραγγελία μαμούθ του 21ου αιώνα: την αγορά αεροπλάνων F-35. Αεροπλάνα θηρία που κοστίζουν 100 εκατομμύρια δολάρια το ένα. Και για να κάνουν μια στροφή στον αέρα χρειάζονται σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο. Και κάθε απλή απογείωσή τους κοστίζει όσο οι ετήσιοι μισθοί 55 νοσηλευτριών.
Απέναντι σε αυτόν τον χορό του πολέμου πρέπει να αντιτάξουμε ένα μαχητικό και αποφασισμένο αντιπολεμικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία. Η ομάδα Sylvia Rivera θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή της και τη στράτευσή της σε αυτό το κίνημα που πρέπει να ορθωθεί άμεσα. Δηλώνουμε ανοιχτά πως η θέση μας είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τον κόσμο της εργασίας και τις καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδας της Τουρκίας. Είμαστε μαζί τους στους αγώνες τους ενάντια στα αφεντικά και την καταπίεση μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Και νιώθουμε απόλυτα ταυτισμένες μαζί τους και με την παθιασμένη πάλη των λοατκια+ ανθρώπων της Τουρκίας και όλων των άλλων κινημάτων, για να διοργανώσουν τα Pride στη χώρα τους κόντρα στην άγρια καταστολή της αστυνομίας του Ερντογάν. Δηλώνουμε περήφανα πως η δολοφονημένη τρανς αγωνίστρια Χάντε Καντέρ στην Ιστανμπούλ ήταν και δικιά μας συναγωνίστρια. Και αποτελεί, σύμβολο της πολιτικής μας περηφάνιας.
Ως Sylvia Rivera θα στηρίξουμε κάθε αντιπολεμική προσπάθεια και πρωτοβουλία. Και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο να χαλάσουμε τα τυχοδιωκτικά σχέδια της κυβέρνησης του Μητσοτάκη.
Καμιά συμμετοχή σε πολεμικές περιπέτειες σε Λιβύη, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο!
ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου