Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Η επίθεση ξεκίνησε...

Όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη θέλει και μπορεί τίποτα δεν την σταματάει και μάλιστα  σε χρόνο ρεκόρ και με συντριπτική πλειοψηφία ιδιαίτερα ότι αφορά τους πλειστηριασμούς τα κόκκινα δάνεια το σπίτι του φως του μεροκαματιάρη . Τα περιβόητα funds  οι διάφοροι servicers δηλ. οι εταιρείες διαχειρίσεων απαιτήσεων οι οποίες βέβαιά δεν φορολογούνται στην Ελλάδα πήραν το πράσινο φως  και η επίθεση ξεκινάει !!!

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους» δήλωνε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τον Νοέμβριο του 2017.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά η πρόκληση φόβου προκειμένου να δημιουργηθούν εστίες αντίδρασης αποτελεί ενδεχομένως το μοναδικό σχέδιο που διαθέτει σήμερα η Κουμουνδούρου. Όπως και η προσπάθεια να εμφανισθεί αποδυναμωμένη η κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση  έχει σηκώσει bantiera rossa και έχει δώσει εντολή στα στελέχη να μετέχουν σε κάθε κινητοποίηση εναντίον της ακόμη και σε καταλήψεις των σχολείων αλλά και την διαδικτυακή ψηφοφορία για την ανάδειξη οργάνων αντιδρώντας μέχρι και στην απόφαση να γίνονται οι συνελεύσεις τους εκτός διδακτικών ωρών.

Οι ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων είναι τεράστιες, τόσο των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που το 2015 ψήφισε νόμο για την ίδρυση τέτοιων εταιρειών. Οι τράπεζες ξεφορτώθηκαν δια της διαγραφής «κόκκινα» και εξυπηρετούμενα δάνεια  στα funds, αυτά έβαλαν τους servicers να εισπράξουν τα οφειλόμενα ή να εκπλειστηριάσουν τα ακίνητα, και αυτοί με τη σειρά τους ίδρυσαν εταιρείες real estate για να «αξιοποιήσουν» τη λαϊκή περιουσία που έχουν αρπάξει (σπίτια, οικόπεδα κ.α.).

Με μια απόφαση - «ταφόπλακα» για την πρώτη κατοικία, ο Άρειος Πάγος έδωσε το σύνθημα για την τελική έφοδο ενάντια στην ιδιωτική περιουσία .Δικαιοσύνη, κυβέρνηση και κοράκια πιασμένοι χέρι- χέρι, για μια χώρα που βγαίνει και επίσημα πλέον στο σφυρί για να γίνει αποικία επωφελούμενων ξένων. Αυτή είναι η κατάσταση.

Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα μνημόνια και έχει έρθει η ανάπτυξη. Απλά μερικά εκατομμύρια Ελλήνων θα την υποδεχθούν στο πεζοδρόμιο, όντας πεταμένοι έξω από τα σπίτια τους.

Πρόκειται για ένα έγκλημα που ξεκίνησε από το 2010 όπου όλα τα μνημονιακά κόμματα φρόντισαν  να ξεφορτωθούν όλες τις νομικές δικλείδες ασφαλείας που προστάτευαν την πρώτη κατοικία (όπως ο νόμος Κατσέλη), καταργώντας σταδιακά κάθε σχετικό μέτρο. Καθιερώθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για fast – track διαδικασίες και για να μην μπορεί καμία δράση αλληλεγγύης να παρεμβαίνει, και έπειτα έγιναν «ιδιώνυμο» οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.

Για να φτάσουμε στο 2023 όπου μπορούν να δρουν εντελώς ανεξέλεγκτα τα funds στην διενέργεια πλειστηριασμών, χωρίς καν να έχουν υποχρέωση να διαπραγματευτούν κάποια πρόταση ρύθμισης από τον οφειλέτη. Τα πάντα στα μέτρα των τραπεζών, ώστε να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο για την βίαιη πτώχευση του ελληνικού λαού. Δεκατρία χρόνια προεργασίας, οδήγησαν στην τελική έφοδο ενάντια στην λαϊκή στέγη. Ποτέ ξανά στα χρόνια της μεταπολίτευσης οι θεσμοί του κράτους δεν έγιναν τόσο απροκάλυπτα εχθρικοί προς τον ελληνικό λαό. Μόνο που ο λαός έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο, αρκεί να ενημερωθεί και να δράσει υπέρ των συμφερόντων του, πριν τον ξυπνήσει η εφιαλτική πραγματικότητα που έρχεται.

Σήμερα που ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται σε απόγνωση δεχόμενος μια ανελέητη επίθεση με την ακρίβεια να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την ανεργία και την υποαπασχόληση να καλπάζει, να λείπει όλο και περισσότερο όχι μόνο το φαΐ αλλά ακόμη και το φάρμακο για την πιο απλή αρρώστια, η κυβέρνηση με επιδοματικές πολιτικές σαν “ασπιρίνες για τον καρκίνο”, φροντίζει μόνο για τα υπερκέρδη του κεφαλαίου, μέσα από τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, όπως προηγούμενα από την υγειονομική και οικονομική. Ταυτόχρονα εντείνει τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, αλλά και τις βίαιες εξώσεις από τα σπίτια τους, αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Το εργατικό κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσει  στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Για να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες και funds.

Για θεσμοθέτηση ακατάσχετου πρώτης λαϊκής κατοικίας.

Για κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα.

Για κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση παρεμπόδισής τους και τις κατασχέσεις.

Για διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΚΟ

Για ανατροπή του πλαισίου της αντιλαϊκής πολιτικής με συνολική διαγραφή του δημόσιου χρέους, κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου